Subscribe:

facebook

Mar 29, 2011

Mereka di Mesin ATM

Hari memenatkan, sebab baru abes exam..lagi penat sebab kena beratur panjang hari ni kat ATM..die sorang 20 minit..gaya memang tak buat proses lain..selain keluarkan duit.ayyark! dengan ketensian itu, aku keluarkan kajian ini..walaupun dalam situati berbeza,,bukan semua macam ni..segelintir je..dan ini kali ke 2 aku kena.adeh.

Lelaki...
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan kad...
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit.. kad dan receipt
5. Blah



Wanita...
1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATm dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan "Batal"
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan "Batal" sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan "Salah"
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan "Salah" sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM (sambil usha2 orang belakang)
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa makeup di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta...
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke mesin ATM
29. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika makeup sekali lagi
35. Membetul-betulkan rambut
36. Masukkan gear kereta untuk reverse
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan hand brake..

10 mengarut:

ich bin che ya said...

err... ade gak lelaki yg lupa no PIN then col wife de... "yang, abg lupe no pin.." dkt 20 minit gak la tunggu.. sbb wife de pun lupe no PIN =p

aiex sepet said...

betul ke nih luth ... =.="

mr delirium said...

@nadiah ayob..ja..ja..saje je laki tu nak bermanja ngn bini die tu..hahah

@ayie
betol..jenuh aku nunggu td dol=.="

Manja (let it be my sweet name) said...

yeke gurl macam tu?? :P

conbellydiobeterisme said...

ye ke luth ,ni dah kes berat sbelah neh ,x tau x tau ,haha ,but some fact bleh time ,nak2 pasal "make up"

Anonymous said...

bodo, xkn la bleh tertinggal kad. Amik kad dulu bawu bleh amik duit

Budak Botak said...

he3, mcm2 la. jarang la nk kuar duit lama2...

Ariffin Khomeini said...

perempuan tu terlalu nervous jumpa manusia ter'katang'

m i r a f i q a said...

part tertinggal kad tu tipuuuu~

tak amek kad, ne leh amek duitt! :p

Hanim Mahali said...

hahaha...kelakau yang part perempuan tu...but tak semua camtu...
pernah gak tengok lelaki duk berlengah kat mesin ATM...siap senda gurau pulak kat situ...sabar je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogger widgetsblog statistics widget for blogger